Witajcie
Szukałem, ale nie znalazłem ...
"Poci" mi się zbiornik płynu hamulcowego, płyn się sączy na klamkę i powoli schodzi "lakier" ... oczywiście płyn wymieniony ( Zośkę mam dopiero miesiąc ) , heble działają bez zarzutu, kupiłem nowe klocki, ale okazało się, że "stare" są OKI, tarcza OKI ...
Uszczelka pod pokrywą zbiornika ideał ... nic nie dojrzałem niepokojącego, po prostu kupić nową pokrywę ? najlepiej z orzełkiem na wierzchu ? czy wymienić kompletny zbiorniczek ?
poci się zbiorniczek
-
- Status: Offline
Re: poci się zbiorniczek
Ja bym wymienił pokrywę na nową i nowe śrubki do dokręcenia...
... myślę że orzełek nie będzie miał wpływu na to czy cieknie czy nie...Myki44 pisze: najlepiej z orzełkiem na wierzchu ??
-
- Status: Offline
Re: poci się zbiorniczek
Witaj Huski
Pół piwa za to, że zdałeś i będziesz pomykał na legalu
Drugie pół za link do tych śrubek i dekielka
ps. bardzo klawa ta Twoja Fotka jest, co Ty tam sobie przekąszasz ?
Pół piwa za to, że zdałeś i będziesz pomykał na legalu
Drugie pół za link do tych śrubek i dekielka
ps. bardzo klawa ta Twoja Fotka jest, co Ty tam sobie przekąszasz ?
-
- Status: Offline
Re: poci się zbiorniczek
No ... poczytałem sobie ...
Chorizo to tradycyjna kiełbasa hiszpańska robiona z wieprzowiny. Przysmak ten jest łatwo rozpoznawalny spośród innych specjałów kuchni hiszpańskiej dzięki swojemu mocnemu i charakterystycznemu zapachowi. Bardzo często spotyka się odmiany takie jak "Chorizo con chili" albo "Chorizo con pimiento" (pimiento hiszp. papryka). Bardziej znane na świecie są odmiany latynoamerykańskie takie jak argentyńska, karaibska czy meksykańska, a to za sprawą eksportu do USA. Istnieje również portugalska odmiana chorizo, która nazywa się chouriço. W Meksyku chorizo używane jest powszechnie do sporządzania potrawy serwowanej na śniadanie - chorizo con huevos (hiszp. chorizo z jajkami), czyli pewnej odmiany naszej jajecznicy.
W meksykańskim slangu chorizo oznacza to samo co złodziej.
Źródło „http://pl.wikipedia.org/wiki/Chorizo”
Jak to dobrze, że jesteśmy w Polsce, a nie w Meksyku jutro na Bank jajecznica na śniadanie, tylko muszę kurnik Sołtysa odwiedzić wieczorem ...
Chorizo to tradycyjna kiełbasa hiszpańska robiona z wieprzowiny. Przysmak ten jest łatwo rozpoznawalny spośród innych specjałów kuchni hiszpańskiej dzięki swojemu mocnemu i charakterystycznemu zapachowi. Bardzo często spotyka się odmiany takie jak "Chorizo con chili" albo "Chorizo con pimiento" (pimiento hiszp. papryka). Bardziej znane na świecie są odmiany latynoamerykańskie takie jak argentyńska, karaibska czy meksykańska, a to za sprawą eksportu do USA. Istnieje również portugalska odmiana chorizo, która nazywa się chouriço. W Meksyku chorizo używane jest powszechnie do sporządzania potrawy serwowanej na śniadanie - chorizo con huevos (hiszp. chorizo z jajkami), czyli pewnej odmiany naszej jajecznicy.
W meksykańskim slangu chorizo oznacza to samo co złodziej.
Źródło „http://pl.wikipedia.org/wiki/Chorizo”
Jak to dobrze, że jesteśmy w Polsce, a nie w Meksyku jutro na Bank jajecznica na śniadanie, tylko muszę kurnik Sołtysa odwiedzić wieczorem ...
- halny
- Posty: 151
- Rejestracja: 21 maja 2010, 13:31
- Motocykl: virago 535
- Lokalizacja: orawa (małopolskie)
- Wiek: 35
- Status: Offline
Re: poci się zbiorniczek
witam! panowie tez potrzebuje dekielka i srubek... prosze o linka jesli ktos ma:) pozdr
mało sie zarabia zyje sie jak Hrabia
- motobambo
- Posty: 350
- Rejestracja: 26 stycznia 2009, 10:08
- Motocykl: Junak
- Lokalizacja: Pińczów
- Wiek: 42
- Kontakt:
- Status: Offline
Re: poci się zbiorniczek
Od dekielka do chorizo a może wystarczy sprawdzić gumową uszczelke czy sie niezagienła