|
Planowanie pogrózy |
| Autor |
Wiadomość |
ZWIERZAK
Grupa Śląsk

Motocykl: VIRAGO 750 83'
Pomógł: 3 razy Wiek: 22 Dołączył: 04 Lis 2007 Posty: 548 Skąd: Lachowice
|
Wysłany: Pią Lip 30, 2010 10:19 pm Planowanie pogrózy
|
|
|
| W przyszłym tygodniu wybieram się nad morze i chciałbym uniknąć korków spowodowanych remontami dróg, itp. Wiem, że to trudne i ambitne wyzwanie ale czy macie jakieś sprawdzone sposoby? Ja próbuje przy pomocy mapa.targeo tylko nie wiem czy dane tam zawarte są aktualne. |
_________________ "Ludzie nie latają, bo nie wierzą, że potrafią. Gdyby nie pokazano im kiedyś, że mogą pływać, do dziś wszyscy by się topili po wrzuceniu do wody"-William Wharton "Ptasiek" |
|
|
|
 |
Schwartzu
Paweł - GW

Motocykl: Virago XV 535 '99
Wiek: 25 Dołączył: 23 Kwi 2009 Posty: 275 Otrzymał 1 piw(a) Skąd: Warszawa
|
Wysłany: Pią Lip 30, 2010 10:24 pm
|
|
|
| ZWIERZAK napisał/a: | | czy macie jakieś sprawdzone sposoby? |
odpowiednia pora dnia/nocy powinna załatwić w większości problem. No ale nie zawsze tak się da. |
_________________ "Without Contraries is no progression. Attraction and Repulsion, reason and Energy, Love and Hate, are necessary to Human existence."
W. Blake |
|
|
|
 |
kyller

Motocykl: Yamaha AME
Pomógł: 43 razy Wiek: 42 Dołączył: 13 Mar 2008 Posty: 1856 Otrzymał 22 piw(a) Skąd: Warszawa
|
Wysłany: Pią Lip 30, 2010 11:19 pm
|
|
|
hmm..
ja bym pojechał motocyklem to bym ominał korki |
|
|
|
 |
ZWIERZAK
Grupa Śląsk

|
Wysłany: Sob Lip 31, 2010 9:59 am
|
|
|
| No właśnie ja jadę motocyklem tylko nie sam a z ojcem a on jedzie autem i dlatego szukam jakiegoś fajnego rozwiązania. Bo jak się władujemy w korki to ja przejade a on utknie i jazda straci na atrakcyjności. A jazda nocą odpada, zbyt kiepskie oczy |
_________________ "Ludzie nie latają, bo nie wierzą, że potrafią. Gdyby nie pokazano im kiedyś, że mogą pływać, do dziś wszyscy by się topili po wrzuceniu do wody"-William Wharton "Ptasiek" |
|
|
|
 |
GLIWICKI
moderator

Motocykl: XV 750 '97
Pomógł: 5 razy Wiek: 40 Dołączył: 01 Paź 2007 Posty: 2766 Otrzymał 15 piw(a) Skąd: Gliwice
|
Wysłany: Sob Lip 31, 2010 11:10 am Re: Planowanie pogrózy
|
|
|
| ZWIERZAK napisał/a: | | Ja próbuje przy pomocy mapa.targeo tylko nie wiem czy dane tam zawarte są aktualne. |
A gdzie jedziesz? Ja teraz przeleciałem trasę Gliwice-Katowice-Łódź-Toruń-Gdańsk-Jastrzębia Góra i mogę Ci powiedzieć jak to wygląda ... |
_________________ Zasada podstawowa na Forum : Zanim zapytasz uzyj funkcji Szukaj!!!
A reszta w Regulaminie ...
Samotny wilk ... A dla "innych" YETI |
|
|
|
 |
Piotronic
Piotr

Motocykl: Yamaha Virago XV750, 1995 r.
Wiek: 49 Dołączył: 18 Lip 2009 Posty: 117 Otrzymał 2 piw(a) Skąd: Gdynia
|
Wysłany: Sob Lip 31, 2010 11:50 am
|
|
|
| Wystarczy, że nie rozpoczniesz podróży w piątek czy w sobotę. Wtedy wszystko, co żywe rusza w drogę. W środku tygodnia jest znośnie. |
_________________ .. i nie pytaj komu bije dzwon...
Piotr B
 |
|
|
|
 |
3_473467
G r z e s i e k

Motocykl: XV250
Pomógł: 1 raz Wiek: 28 Dołączył: 14 Lut 2010 Posty: 455 Otrzymał 3 piw(a) Skąd: Wrocław
|
Wysłany: Sob Lip 31, 2010 3:14 pm
|
|
|
| Boczne drogi tylko pozostają. Z tego co słyszałem, to jak byś jechał krajową "trójką" to w Skwierzynie strasznie sie korkuje. Przypuszczam, ze w Pyrzycach jest jeszcze gorzej. No ale to zachód, a ja nie wiem którędy będziesz jechał. |
_________________ FSO Polonez 2.0 GLE '91
Yamaha Virago XV250 '92 |
|
|
|
 |
ZWIERZAK
Grupa Śląsk

|
Wysłany: Sob Lip 31, 2010 5:02 pm
|
|
|
Ja planuje jechać taka trasą.
Gdyby ktoś był łaskaw to wszelkie sugestie mile widziane.
Jak będzie wszystko ok to start wtorek 4 rano.
http://mapy.google.pl/map...7,14.128418&z=6 |
|
|
|
 |
Husky
użytkownik usunięty

Motocykl: była 535 a jest 1000f jest dobrze
Pomógł: 1 raz Wiek: 36 Dołączył: 08 Sie 2008 Posty: 557 Otrzymał 4 piw(a) Skąd: Rzeszów
|
Wysłany: Nie Sie 01, 2010 7:40 pm
|
|
|
Wyjedź później niż ojciec... i z doświadczenia powiem Ci że nie planuj tak podróży, czyli jechania za puszką, z puszką czy przed puszką... będziesz się męczył i stresował.
Raz tak jechałem na Słowację ze znajomymi, po 30 km pojechałem przodem bo trafiał mnie szlag że w miejscach gdzie mogę wyprzedzić jechałem 50 km/h za samochodami... na 250 kilometrach byłem prawie godzinę wcześniej ... mimo że musiałem tankować po drodze...
... to się nie sprawdza, chyba że taka jazda sprawia Ci przyjemność... |
_________________ Ciach...
 |
|
|
|
 |
Straszaq
Marcin

Motocykl: Virago
Pomógł: 4 razy Wiek: 31 Dołączył: 02 Gru 2008 Posty: 142 Otrzymał 1 piw(a) Skąd: Konin
|
Wysłany: Nie Sie 01, 2010 8:22 pm
|
|
|
Zrób zwrot o 180 stopni i jedz nad morze ale Adriatyckie. Będziesz miał ok. 100 km dalej ale korka nie ujrzysz przez cała droge
A tak na poważnie to najlepszym sposobem w takim przypadku jest jazda w nocy, bo wtedy i motocyklem i samochodem można podobnie jechac. A że noc odpada to pozostają boczne drogi. Wtedy i fura i motocykl jadą mniej więcej podobnie i idzie jakoś w miarę równo jechać bez zbytniego dopasowywania się jednego do drugiego. |
_________________ Nieważne jaki masz motocykl...ważne gdzie nim byłeś. |
|
|
|
 |
3_473467
G r z e s i e k

Motocykl: XV250
Pomógł: 1 raz Wiek: 28 Dołączył: 14 Lut 2010 Posty: 455 Otrzymał 3 piw(a) Skąd: Wrocław
|
Wysłany: Nie Sie 01, 2010 11:21 pm
|
|
|
| W nocy to ja się motorem boję jeździć. Maksymalnie 80-90 i więcej strach. Samochodem jadę te 110-120 spokojnie. Świadom, że to i tak za dużo, żeby wyhamować przed zwierzakiem. No ale puszka mnie chroni i w takich podróżach liczę się z kontaktem jeśli nie uda mi się ominąć. |
_________________ FSO Polonez 2.0 GLE '91
Yamaha Virago XV250 '92 |
|
|
|
 |
ZWIERZAK
Grupa Śląsk

|
Wysłany: Pon Sie 02, 2010 10:37 am
|
|
|
| Cytat: | | Raz tak jechałem na Słowację ze znajomymi, po 30 km pojechałem przodem bo trafiał mnie szlag że w miejscach gdzie mogę wyprzedzić jechałem 50 km/h za samochodami... na 250 kilometrach byłem prawie godzinę wcześniej ... mimo że musiałem tankować po drodze... |
Nie ma takiej opcji. Akurat mój ojciec jest tego typu kierowca że to ja zastanawiam się czy za nim nadążę a i ma czym pocisnąć. Ja z reguły nie jeżdżę szybciej jak 100-120km/h takze myślę że będzie ok. Ale też nie myślę stać za nim w korkach. Zobaczymy, wyjazd jutro rano byle by tylko pogoda dopisała. |
|
|
|
 |
|
|